FT: Ucraina foloseşte rachete nord-coreene confiscate de la ruşi

Soldaţii ucraineni au fost observaţi folosind rachete nord-coreene despre care au spus că au fost confiscate de la o ţară „prietenă” înainte de a fi livrate Ucrainei, a relatat Financial Times.

443 afișări
Imaginea articolului FT: Ucraina foloseşte rachete nord-coreene confiscate de la ruşi

FT: Ucraina foloseşte rachete nord-coreene confiscate de la ruşi

Ministerul ucrainean al Apărării a sugerat că armele au fost capturate de la ruşi, potrivit FT.

Statele Unite au acuzat Coreea de Nord că a furnizat arme Rusiei, inclusiv presupuse transporturi pe mare, dar nu a oferit dovezi, iar armele nord-coreene nu au fost observate pe câmpurile de luptă din Ucraina.

Coreea de Nord şi Rusia neagă efectuarea de tranzacţii cu arme.

Armele nord-coreene au fost arătate de către trupele ucrainene care operează sisteme de rachete cu lansare multiplă Grad din epoca sovietică în apropierea oraşului Bakhmut, din estul ţării, locul unor lupte brutale şi îndelungate, se arată în raport.

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a efectuat o vizită la Pyongyang în această săptămână pentru a sărbători cea de-a 70-a aniversare a sfârşitului Războiului din Coreea, prima vizită a principalului oficial de apărare al Moscovei de la destrămarea Uniunii Sovietice în 1991.

În timpul vizitei, Şoigu a fost fotografiat în timp ce privea rachete balistice nord-coreene interzise împreună cu liderul Kim Jong Un la o expoziţie militară din Pyongyang, semnalizând legături mai strânse între cele două ţări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
rachetă,
rusia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici