Gabrielle Giffords şi-a recăpătat parţial abilitatea de a vorbi

Membra democrată a Camerei Reprezentanţilor Gabrielle Giffords, împuşcată în cap în timpul unui atac armat în Arizona, la 8 ianuarie, şi-a recăpătat parţial abilitatea de a vorbi, a declarat miercuri purtătorul său de cuvânt, citat de CNN.

52 afișări
Imaginea articolului Gabrielle Giffords şi-a recăpătat parţial abilitatea de a vorbi

Gabrielle Giffords şi-a recăpătat parţial abilitatea de a vorbi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

C.J. Karamargin nu a dezvăluit ce a spus Giffords, precizând doar că a cerut pâine prăjită.

Giffords este internată în prezent la spitalul de reabilitare TIRR Memorial Hermann, din Houston. Ea a fost transferată acolo la sfârşitul lui ianuarie, de la Centrul Medical al Universităţii Arizona, din Tucson, unde fusese internată după atacul armat.

Şase persoane au fost ucise în atacul armat comis în timpul unui miting politic al congresmanului, iar Giffords figurează printre cei 13 răniţi. Autorităţile consideră că ea a fost vizată de atacator, Jared Lee Loughner, un tânăr de 22 de ani.

"Motivul pentru care a fost aleasă această unitate de reabilitare este pentru experienţa sa", a declarat Karamargin. "Ei fac o treabă fabuloasă, iar lucrul cu limbajul ei, exerciţiile de dicţie şi terapia fizică fac parte din asta", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici