Generali ruşi, decoraţi de Voronin cu Ordinul "Ştefan cel Mare"

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a desecretizat două decrete emise de fostul preşedinte Vladimir Voronin, privind acordarea Ordinului "Ştefan cel Mare" unor oficiali din Rusia, informează Jurnal de Chişinău, în ediţia electronică.

186 afișări
Imaginea articolului Generali ruşi, decoraţi de Voronin cu Ordinul "Ştefan cel Mare"

Generali ruşi, decoraţi de Voronin cu Ordinul "Ştefan cel Mare"

Potrivit documentelor desecretizate, Voronin a conferit Ordinul "Ştefan cel Mare" generalului Nikolai Patruşev, general-maiorului Vaceslav Usakov şi lui Serghei Lebedev, fost director al Serviciului de Informatii Externe din Rusia.

Decretele respective au fost semnate de Vladimir Voronin pe 11 decembrie 2001 şi pe 5 iunie 2003.

Mihai Ghimpu a recurs la procedura de desecretizare întrucât Voronin l-a criticat că oferă prea multe ordine de stat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici