Geoană: NATO sprijină securitatea Rep. Moldova cu respectarea neutralităţii sale constituţionale

NATO sprijină securitatea Republicii Moldova cu respectarea deplină a neutralităţii sale constituţionale, afirmă secretarul general adjunct NATO, Mircea Geoană, în timpul unei întâlniri cu Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova.

87 afișări
Imaginea articolului Geoană: NATO sprijină securitatea Rep. Moldova cu respectarea neutralităţii sale constituţionale

Geoană: NATO sprijină securitatea Rep. Moldova cu respectarea neutralităţii sale constituţionale

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, s-a întâlnit marţi, la sediul NATO din Bruxelles, cu Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova.

„Cooperarea cu NATO va ajuta Republica Moldova să pună în aplicare reformele necesare aderării la Uniunea Europeană. NATO sprijină securitatea Republicii Moldova cu respectarea deplină a neutralităţii sale constituţionale. NATO îşi intensifică sprijinul politic şi practic în conformitate cu solicitările sale, inclusiv printr-un pachet de consolidare a capacităţii de apărare, pentru a sprijini dezvoltarea şi modernizarea instituţiilor de apărare şi securitate ale Republicii Moldova. Aliaţii susţin pe deplin integrarea europeană a Republicii Moldova. Viitorul Republicii Moldova se află în familia democraţiilor europene. Acest lucru nu a fost niciodată mai important, iar cooperarea noastră nu a fost niciodată mai strânsă”, a punctat Mircea Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO a subliniat că „Rusia, continuă să folosească tactici de război hibrid, recurgând la presiune socială şi economică, şantaj energetic şi încercări de destabilizare a democraţiilor noastre.”

„Din păcate, Republica Moldova se confruntă cu aceste ameninţări. Republica Moldova răspunde însă cu determinare acestei situaţii de securitate, prin consolidarea securităţii naţionale şi rezilienţei, prin dublarea cheltuielilor pentru apărare în acest an. Republica Moldova se angajează ferm faţă de viitorul ei european, aşa cum am văzut când aţi găzduit cea de-a doua reuniune a Comunităţii Politice Europene la Chişinău, săptămâna trecută, unde aeronavele NATO AWACS au contribuit la securizarea spaţiului aerian”, a adăugat Geoană.

La rândul său, Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, a subliniat că, „în ultimii 30 de ani, NATO a sprijinit întotdeauna procesul de reformă în Moldova, consolidarea democratică în Moldova”.

„Intenţionăm să colaborăm şi în viitor cu NATO pentru a continua consolidarea democraţiei moldoveneşti în contextul agresiunii brutale a Rusiei împotriva Ucrainei, într-un moment foarte periculos pentru istoria continentului european. Este mai important ca niciodată ca Moldova să nu fie singură. Este mai important ca oricând pentru Moldova să consolideze, să aprofundeze şi să accelereze parteneriatele sale atât cu organizaţiile, cât şi cu statele care susţin democraţia moldovenească, libertatea şi drumul nostru spre familia europeană a naţiunilor. NATO este un partener foarte important care a contribuit la menţinerea păcii pe continentul european. Şi, prin colaborarea cu Moldova, sunt sigur că va contribui la pacea, stabilitatea şi şi calmul în partea noastră de lume şi în ţară”, a punctat Nicu Popescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
geoană,
popescu,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici