George W. Bush ordonase Pentagonului să analizeze posibilitatea atacării Iranului şi Siriei

Fostul preşedinte american George W. Bush recunoaşte, în memoriile sale, că ceruse Pentagonului să pregătească un atac împotriva instalaţiilor nucleare ale Iranului şi o operaţiune sub acoperire în Siria, informează cotidianul The Guardian, în ediţia electronică.

21 afișări
Imaginea articolului George W. Bush ordonase Pentagonului să analizeze posibilitatea atacării Iranului şi Siriei

George W. Bush ordonase Pentagonului să analizeze posibilitatea atacării Iranului şi Siriei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am ordonat Pentagonului să analizeze posibilitatea unui atac, pentru a opri ceasul bombei cel puţin temporar", scrie Bush în cartea "Decision Points", care are 497 de pagini.

Bush a discutat cu membrii administraţiei şi despre un raid aerian sau o operaţiune a forţelor speciale împotriva unui obiectiv nuclear din Siria, la solicitarea Israelului.

Astfel de atacuri în mod sigur ar fi condus la un amplu conflict în Orientul Mijlociu, iar Iranul probabil ar fi blocat exporturile de petrol şi ar fi oferit susţinere financiară miliţiilor şiite şi simpatizanţilor din Irak, Afganistan şi Liban.

În aceeaşi carte, George W. Bush a dat asigurări că a fost "o voce disidentă" în cadrul administraţiei sale, opunându-se iniţial intervenţiei militare împotriva Irakului, după care a recurs la această modalitate în 2003.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici