Germania: 23 de persoane arestate, într-o operaţiune contra unui post de radio neonazist

Poliţia germană a arestat, în cadrul a 20 de descinderi, efectuate în zece landuri germane, 23 de persoane suspectate că sunt implicate într-un post ilegal de radio pe Internet aparţinând extremei-drepte, Widerstands Radio (Radio Rezistenţa), relatează BBC News Online.

32 afișări
Imaginea articolului Germania: 23 de persoane arestate, într-o operaţiune contra unui post de radio neonazist

Germania: 23 de persoane arestate, într-o operaţiune contra unui post de radio neonazist (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Widerstands Radio difuzează muzică şi ideologie care reflectă vederi neonaziste, un lucru care este ilegal în Germania.

Procurorii au declarat că cei arestaţi sunt acuzaţi de formarea unei organizaţii criminale şi incitare la ură rasială. Poliţia a anunţat că suspecţii au vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani şi se presupune că au difuzat materiale pe postul de radio online sau au ajutat la organizarea transmisiunilor.

Poliţia Federală Criminalistică (BKA) a precizat că acest post de radio pe Internet cu transmisie non-stop a utilizat un server în Statele Unite, iar ascultătorii s-au înregistrat cu nume şi adrese false.

"Investigaţiile sunt un semnal puternic adresat şi altor persoane, care operează posturi de radio pe Internet de extremă-dreapta, că difuzarea de cântece cu versuri xenofobe şi (ideologie) de extremă-dreapta, fie chiar şi pe Internet, va fi urmărită" în justiţie, a declarat directorul BKA, Joerg Ziercke. El a subliniat că a observat o tendinţă în creştere, în rândul grupărilor de extremă-dreapta, de a utiliza muzica pentru a recruta tineri.

Luna trecută, BKA a anunţat că, în ultimii zece ani, numărul persoanelor cu potenţialul de a comite acte de violenţă în Germania s-a dublat, ridicându-se la 9.000 de persoane. Aceste arestări se petrec pe fundalul unei dezbateri intense asupra imigraţiei în Germania, în special din ţările musulmane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici