Germania a predat Nigeriei 20 de sculpturi de bronz luate în urmă cu peste o sută de ani

  • Germania a predat Nigeriei 20 de sculpturi din muzeele sale, a declarat ministrul german de externe, Annalena Baerbock.
  • Este vorba despre artefacte luate din Africa în timpul perioadei coloniale.
535 afișări
Imaginea articolului Germania a predat Nigeriei 20 de sculpturi de bronz luate în urmă cu peste o sută de ani

Sursa foto: Profimedia

Anul trecut, Germania a fost de acord să înceapă să returneze sculpturile. La începutul acestui an, autorităţile din Germania au semnat o înţelegere cu Nigeria pentru a elibera toate cele 1.130 de sculpturi în relief din aliaj de cupru, multe dintre ele reprezentând figuri de la curte, aflate în muzeele publice germane.

Mai mulţi miniştri nigerieni şi germani, dar şi directori de muzee din Germania au participat la eveniment.

„Astăzi facem un pas care trebuia făcut de mult timp: returnăm 20 de sculpturi din muzeele germane acolo unde le este locul, în patria lor", a declarat ministrul german de externe, Annalena Baerbock, reporterilor din Abuja.
Unele dintre artefactele de bronz din Benin se aflau în custodia Germaniei de aproape două secole, iar altele se găseau în colecţii private şi cazinouri, au declarat oficialii nigerieni.

Soldaţii britanici au confiscat mii de piese turnate în metal şi sculpturi în timpul unui raid asupra Regatului Benin, în 1897. Sculpturile au fost scoase la licitaţie şi apoi s-au împrăştiat în întreaga lume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici