Germania aşteaptă de la Grecia să acţioneze, nu să facă anunţuri

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat joi la Cannes (sudul Franţei) că aşteaptă de la Grecia mai degrabă acte decât anunţuri, după declaraţiile premierului grec Giorgios Papandreou evocând o posibilă abandonare a referendumului său controversat.

125 afișări
Imaginea articolului Germania aşteaptă de la Grecia să acţioneze, nu să facă anunţuri

Angela Merkel (Imagine: Octav Ganea/Mediafax foto)

"Pentru noi contează actele", a afirmat ea în faţa presei în cadrul summitului G20.

"Este important să existe rapid o aprobare pentru deciziile din 27 octombrie", când zona euro a adoptat un plan de salvare a Greciei, a adăugat ea.

Atena a provocat emoţii, luni seara, când şi-a anunţat intenţia de a supune acest plan unui referendum de mare risc. Dar Giorgios Papandreou, sub presiunea internaţională, a declarat joi că referendumul "nu este un scop în sine", sugerând că ar putea renunţa la acesta dacă opoziţia susţine planul european.

"Ceea ce am spus ieri seara este încă de actualitate: a şasea tranşă de împrumut nu va fi plătită Greciei dacă aceasta nu adoptă" planul european, a avertizat Merkel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici