Germania atrage atenţia Poloniei că ar putea avea nevoie de aprobare pentru a livra avioane Ucrainei

Guvernul Germaniei a avertizat, vineri, Polonia că ar putea avea nevoie de aprobarea Berlinului pentru a livra avioane de vânătoare MIG-29 Ucrainei, în contextul în care unele aeronave ar putea proveni din foste stocuri germane.

6067 afișări
Imaginea articolului Germania atrage atenţia Poloniei că ar putea avea nevoie de aprobare pentru a livra avioane Ucrainei

Germania atrage atenţia Poloniei că ar putea avea nevoie de aprobare pentru a livra avioane Ucrainei

Steffen Hebestreit, purtătorul de cuvânt al Guvernului german, a declarat vineri, conform site-ului Tagesschau.de, că în cazul în care Polonia intenţionează să trimită în Ucraina avioane de tip MIG-29 provenind din Germania, va trebui să depună o cerere de autorizare a transferului de către Berlin.

"Noi aşteptăm depunerea unei cereri", a afirmat Steffen Hebestreit.

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a afirmat, potrivit CNN, că unele dintre avioanele de vânătoare MIG-29 provin din fosta Republică Democrată Germană (RDG). Deocamdată, Varşovia nu a formulat nicio cerere de autorizare adresată Germaniei.

Polonia a anunţat intenţia de a furniza Ucrainei zece avioane de vânătoare de tip MIG-29. În prima etapă vor fi furnizate patru aparate. De asemenea, Slovacia a prezentat un plan de trimitere a 13 avioane MIG-29 în Ucraina. Administraţia de la Washington a evitat, joi, să evalueze în vreun fel decizia Poloniei de a furniza Ucrainei avioane de vânătoare MIG-29, dar a reafirmat refuzul Statelor Unite de a transfera aeronave F-16.

Rusia a ameninţat cu distrugerea avioanelor de vânătoare oferite de Polonia şi Slovacia. "Observăm o implicare din ce în ce mai mare" a statelor NATO în conflict. "Aceste avioane vor fi distruse. Livrarea acestor echipamente militare nu va face decât să afecteze soluţionarea conflictului, aşa cum noi am semnalat în mod repetat", a atras atenţia Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de cotidianul Le Monde.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici