Germania cumpără date despre conturi bancare din Elveţia, de la un informator

Germania va achiziţiona date despre conturi bancare din Elveţia, propuse de un informator, anunţă ministrul german al Finanţelor, Wolfgang Schauble, în efortul de depistare a persoanelor care fac evaziune fiscală.

27 afișări
Imaginea articolului Germania cumpără date despre conturi bancare din Elveţia, de la un informator

Germania cumpără date despre conturi bancare din Elveţia, de la un informator (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În principiu, decizia a fost luată", a declarat Schauble pentru ziarul Augsburger Allgemeine Zeitung.

Cazul este similar cumpărării datelor din Liechtenstein în 2008, "deci nu putem lua altă decizie", precizează ministrul german, subliniind că niciun tribunal nu a constestat până acum legalitatea operaţiunii din 2008.

Întrebată dacă trebuie să se plătească pentru aceste date, cancelarul Angela Merkel a răspuns că "trebuie să fie făcut tot posibilul" pentru aceste informaţii.

Un informator anonim a propus Germaniei să îi vândă, pentru 2,5 milioane de euro, date bancare despre clienţi suspectaţi că ascund banii în Elveţia. Germania ar putea recupera astfel cel puţin 100 de milioane de euro.

Elveţia a dat asigurări că va refuza să coopereze dacă Germania va utiliza aceste date furate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici