Germania denunţă refuzul Austriei de a permite admiterea României în Schengen

Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a criticat vehement, joi seară, refuzul Austriei de a permite admiterea României şi Bulgariei în Spaţiul Schengen, notând că este "o zi proastă pentru Europa" din punctul de vedere al solidarităţii, după "un an brutal".

16191 afișări
Imaginea articolului Germania denunţă refuzul Austriei de a permite admiterea României în Schengen

Germania denunţă refuzul Austriei de a permite admiterea României în Schengen

"Nu doar că mi-aş fi dorit astăzi o altă decizie, prin care să fie admise în Spaţiul Schengen Bulgaria şi în special România, în schimb este o dezamăgire gravă", a declarat Annalena Baerbock, conform agenţiei DPA şi publicaţiei Handelsblatt, în cursul unei vizite în Irlanda.

"Faptul că blocajul exercitat de Austria a forţat luarea altei decizii îl consider mai mult decât fals din punctul de vedere al politicii europene şi la nivel geopolitic. În loc să avem o zi bună şi puternică pentru Europa, avem în schimb o zi proastă pentru Europa. Şi cred că trebuie să reflectăm dacă a fost într-adevăr decizia corectă", a precizat Annalena Baerbock.

Ministrul german de Externe a subliniat că Guvernul de la Berlin a depus eforturi până în ultimul moment pentru a obţine admiterea în Schengen a Bulgariei şi mai ales a României. "Am fi avut la sfârşitul unui an dur, ca să nu spun un an brutal pentru Europa, un nou pas în sensul aprofundării integrării europene", a insistat Annalena Berbock.

Consiliul Uniunii Europene pentru Justiţie şi Afaceri Interne a decis admiterea Croaţiei în Spaţiul Schengen, dar au fost respinse solicitările României şi Bulgariei. Conform unor oficiali politici de la Bruxelles, reprezentantul Austriei s-a pronunţat împotriva integrării României şi Bulgariei în Schengen, iar cel al Olandei a votat împotriva admiterii Bulgariei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici