Germania doreşte extinderea operaţiunii UE de salvare a migranţilor

Germania a anunţat miercuri că a insistat pentru o soluţie privind distribuţia imigranţilor salvaţi de pe mare, astfel încât misiunea de securitate maritimă a Europei să poată continua şi după luna martie, relatează Reuters.

224 afișări
Imaginea articolului Germania doreşte extinderea operaţiunii UE de salvare a migranţilor

Germania doreşte extinderea operaţiunii UE de salvare a migranţilor

Uniunea Europeană a lansat în 2015 ”Operaţiunea Sophia” pentru a contracara bandele de traficanţi de imigranţi din Marea Mediterană şi reducerea sosirilor. Dar viitorul acesteia este incert datorită insistenţei Italiei ca cei salvaţi să fie distribuiţi în alte ţări din Europa, nu să fie aduşi în mare parte în porturile italiene.

Criza migranţilor a dus la deteriorarea unităţii Blocului Comunitar, UE extinzând în decembrie misiunea cu sediul al Roma pentru trei luni pentru a avea timp pentru găsirea unei soluţii în acest sens.

Dar surse din UE declară că acest lucru va fi dificil.

"Trebuie să găsim o soluţie la nivel european care să se extindă şi după 31 martie", a declarat purtătoarea de cuvânt a guvernului german, Martina Fietz.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici