Germania: Mai multe arestări vor urma în cazul complotului de lovitură de stat

Autorităţile germane se aşteaptă la noi arestări şi descinderi în următoarele zile în legătură cu un grup de extremă dreapta despre care procurorii spun că pregătea o răsturnare violentă a statului pentru a instala un fost membru al familiei regale germane ca lider naţional, scrie Reuters.

1383 afișări
Imaginea articolului Germania: Mai multe arestări vor urma în cazul complotului de lovitură de stat

Germania: Mai multe arestări vor urma în cazul complotului de lovitură de stat

"Pe baza experienţei mele, există de obicei un al doilea val de arestări", a declarat joi Georg Maier, ministrul de interne al landului Thuringia din estul Germaniei, pentru postul de televiziune Deutschlandfunk.

Noul lider preconizat, Heinrich XIII P.R., care foloseşte titlul de prinţ, este un descendent al Casei regale de Reuss din Turingia.

Douăzeci şi cinci de membri şi susţinători ai grupului au fost reţinuţi miercuri în cadrul unor descinderi care au implicat aproximativ 3.000 de membri ai personalului de securitate şi pe care Maier le-a descris ca fiind fără precedent în istoria modernă a Germaniei.

Holger Muench, şeful biroului poliţiei federale, a declarat joi pentru postul de televiziune ARD că numărul suspecţilor în acest caz se ridică acum la 54 şi că numărul ar putea creşte.

"Am identificat alte persoane pentru care nu suntem încă siguri în privinţa statutului lor în legătură cu acest grup", a spus el.

În raidurile de miercuri, poliţia a găsit echipamente, de la veste de protecţie la arbalete, puşti şi muniţie, a declarat Muench, precum şi planuri de construire a unui "comandament de protecţie a teritoriului" şi dovezi de recrutare.

"Avem un amestec periculos de persoane care urmează convingeri iraţionale, unele cu mulţi bani, altele în posesia unor arme şi a unui plan de a lansa atacuri şi de a-şi extinde structurile", a declarat Muench.

Ministrul din Turingia, Maier, a indicat partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), care se află în parlamentul landului, pentru că a devenit o interfaţă pentru extremiştii de dreapta şi a răspândit ceea ce el a numit fantezii privind răsturnarea statului.

"Oamenii sunt speriaţi, iar AfD profită de acest lucru şi oferă soluţii simple", a declarat Maier.

AfD a condamnat miercuri, într-o declaraţie, eforturile grupului de extremă-dreapta şi şi-a exprimat încrederea în capacitatea autorităţilor de a clarifica rapid şi complet situaţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
germania,
complot,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici