Germania nu crede în planul de pace al Beijingului: China ar trebui să fie judecată după fapte, nu după vorbe

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a reacţionat duminică cu scepticism la o propunere chineză de încetare a focului în războiul din Ucraina.

1185 afișări
Imaginea articolului Germania nu crede în planul de pace al Beijingului: China ar trebui să fie judecată după fapte, nu după vorbe

Germania nu crede în planul de pace al Beijingului: China ar trebui să fie judecată după fapte, nu după vorbe

"Când aud rapoarte - şi nu ştiu dacă sunt adevărate - potrivit cărora China ar putea plănui să furnizeze drone kamikaze Rusiei, prezentând în acelaşi timp un plan de pace, atunci sugerez să judecăm China după acţiunile sale şi nu după cuvinte", a declarat el într-un interviu acordat postului public german de radio Deutschlandfunk.

Pistorius a reluat comentariile NATO şi ale Comisiei Europene, care au exprimat vineri îndoieli cu privire la credibilitatea Chinei în calitate de mediator, după ce Administraţia de la Beijing a publicat o propunere de încetare a focului.

Beijingul a oferit propunerea vineri, când s-a împlinit un an de la invazia Rusiei în Ucraina. Preşedintele Volodimir Zelenski a salutat unele elemente ale propunerii chineze, dar a declarat că doar statul în care se poartă un război ar trebui să fie iniţiatorul unui plan de pace, relatează agenţia Reuters.

Pistorius a subliniat că depinde de Kiev să decidă când şi în ce condiţii să intre în discuţii cu Moscova şi a sugerat că acelaşi lucru este valabil pentru orice decizie privind recucerirea peninsulei Crimeea, pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina în 2014.

"Înclin să spun că da, Crimeea este teritoriu ucrainean şi, prin urmare, trebuie să fie returnată", a spus el în interviu. "Dar, din nou: Aceasta nu este o decizie care depinde de noi".

Zelenski spune că trupele sale vor alunga în cele din urmă Rusia din tot teritoriul capturat, inclusiv din peninsula Crimeea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici