Germania nu va mai plăti compensaţii lucrătorilor nevaccinaţi aflaţi în carantină

Germania va înceta să plătească despăgubiri lucrătorilor nevaccinaţi care sunt forţaţi să stea în carantină în urma măsurilor impuse de coronavirus, apreciind că este nedrept să se ceară contribuabililor să-i subvenţioneze pe cei care refuză să fie inoculaţi.

6362 afișări
Imaginea articolului Germania nu va mai plăti compensaţii lucrătorilor nevaccinaţi aflaţi în carantină

Germania nu va mai plăti compensaţii lucrătorilor nevaccinaţi aflaţi în carantină

Regulile, care vor fi puse în aplicare de guvernele celor 16 state federale ale Germaniei, vor intra în vigoare cel mai târziu din 11 octombrie, a spus ministrul Sănătăţii Jens Spahn, care a confirmat detaliile unui proiect de document văzut anterior de Reuters.

Regulile vor afecta persoanele testate pozitiv, precum şi pe cele care se întorc din călătorii în ţări desemnate „cu risc ridicat” pentru COVID-19, cum sunt acum Marea Britanie, Turcia şi părţi ale Franţei, printre altele.

Călătorii nevaccinaţi din astfel de ţări trebuie să stea îno carantină cel puţin cinci zile. Cei care au fost vaccinaţi sau s-au recuperat recent nu sunt obligaţi să o facă.

Criticii spun că noile reguli sunt echivalente cu o impunere a vaccinării, în condiţiile în care mulţi lucrători nu îşi pot permite să rămână acasă fără plată.

Ar trebui să vedem acest lucru diferit", a declarat Spahn într-o conferinţă de presă. „Este vorba de corectitudine. Cei care se protejează pe ei înşişi şi pe ceilalţi prin vaccinare pot întreba pe bună dreptate de ce ar trebui să plătim pe cineva care a ajuns în carantină după o vacanţă într-o zonă de risc".

Există, de asemenea, probleme de confidenţialitate. Germania are legi dure care reglementează confidenţialitatea datelor din cauza istoriei sale de supraveghere a cetăţenilor de către statul nazist şi comunist, iar angajatorii nu au de obicei dreptul de a solicita personalului informaţii cu privire la problemele de sănătate.

Vaccinarea nu este obligatorie în Germania, dar autorităţile au luat măsuri care fac din ce în ce mai incomod să fii nevaccinat.

Germania a vaccinat complet 74% dintre adulţi, comparativ cu 72,3% în întreaga Uniune Europeană, arată datele oficiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici