Germania sare în ajutorul Ucrainei: pachet militar nou, în valoare de 2,7 miliarde de euro

Germania a anunţat sâmbătă un ajutor militar de 2,7 miliarde de euro pentru Ucraina, cel mai mare pachet de acest fel de la invazia Rusiei, şi a promis că va continua să sprijine Kievul atât timp cât va fi necesar, transmite Reuters.

198 afișări
Imaginea articolului Germania sare în ajutorul Ucrainei: pachet militar nou, în valoare de 2,7 miliarde de euro

Germania sare în ajutorul Ucrainei: pachet militar nou, în valoare de 2,7 miliarde de euro

Pachetul va include 30 de tancuri Leopard 1, 15 tancuri antiaeriene Gepard, peste 200 de drone de recunoaştere şi patru sisteme antiaeriene Iris-T, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării.

„Ne dorim cu toţii un sfârşit rapid al acestui război teribil şi ilegal.... Din păcate, acest lucru nu este încă previzibil. Prin urmare, Germania va oferi tot ajutorul pe care îl poate oferi - atât timp cât va fi nevoie”, a declarat ministrul german al apărării, Boris Pistorius.

„Mulţumim aliaţilor noştri”, a scris Andriy Yermak, şeful de cabinet al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, într-o postare pe Telegram, confirmând pachetul de ajutor.

Ucraina a făcut presiuni asupra aliaţilor săi pentru arme cu rază lungă de acţiune, avioane şi muniţii înainte de o contraofensivă aşteptată în următoarele săptămâni sau luni.

Germania a fost iniţial reticentă în a furniza arme grele Ucrainei pentru a o ajuta să contracareze invazia Rusiei, temându-se că ar putea escalada lupta. Dar în ianuarie Berlinul a fost de acord să trimită tancuri Leopard şi a declarat că va colabora cu aliaţii pentru a trimite mai multe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
germania,
ucraina,
ajutor

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici