Germania semnează un acord privind gazele naturale cu Emiratele Arabe Unite. Scholz, criticat pentru călătoria în Golf

Olaf Scholz a încheiat duminică o călătorie de două zile în regiunea Golfului Persic prin semnarea unui acord privind gazele naturale cu Emiratele Arabe Unite (EAU), însă misiunea cancelarului german a fost umbrită de preocupările legate de drepturile omului.

15313 afișări
Imaginea articolului Germania semnează un acord privind gazele naturale cu Emiratele Arabe Unite. Scholz, criticat pentru călătoria în Golf

Pe fondul opririi livrărilor de gaze către Germania de către Rusia şi al creşterii galopante a preţurilor la energie în Europa, Scholz a călătorit în regiune pentru a asigura aprovizionarea alternativă a economiei ţării sale, care este avidă de energie, scrie POLITICO.

În timpul unei escale în capitala Emiratelor Arabe Unite, Abu Dhabi, duminică dimineaţa, Scholz a semnat un contract pentru livrarea a 137.000 de metri cubi de GNL, care ar trebui să ajungă în nordul Germaniei la sfârşitul acestui an, potrivit furnizorului german de energie RWE. Astfel, livrarea va veni probabil la timp pentru a ajuta cea mai mare economie europeană să depăşească o penurie de gaze în această iarnă şi să facă faţă consecinţelor a ceea ce Scholz a descris drept "şantaj" energetic rusesc.

Cu toate acestea, acordul privind GNL nu poate compensa decât o mică parte din cele 56,3 miliarde de metri cubi de gaze pe care Germania le-a primit de la Rusia în 2020. Furnizorii germani de energie au încercat să înlocuiască gazul rusesc cu achiziţii de ultimă oră de pe piaţa mondială, dar acestea vin la un preţ mult mai mare.

Acordul cu Emiratele Arabe Unite, care include şi livrări suplimentare de GNL în anii următori, vine la un preţ fix şi este, prin urmare, mai avantajos. Scholz a declarat recent că ţara sa "se va descurca în această iarnă".

Acordul privind gazul face parte dintr-un "Acord mai amplu de accelerare a securităţii energetice şi a industriei" între Germania şi EAU, care "va permite punerea în aplicare rapidă a unor proiecte strategice în domeniile prioritare ale energiilor regenerabile, hidrogenului, GNL şi acţiunilor climatice", a declarat Scholz.

Cancelarul, care este însoţit de o delegaţie de oameni de afaceri, a semnat, de asemenea, un acord pentru furnizarea a 33.000 de tone de motorină în Germania în această lună şi alte livrări lunare de motorină de până la 250.000 de tone.

Scholz a mers şi în Qatar pentru discuţii suplimentare pe tema energiei, înainte de a se întoarce la Berlin luni dimineaţă.

Preocupări legate de drepturile omului

Călătoria cancelarului are loc în contextul în care există preocupări persistente cu privire la situaţia drepturilor omului în regiunea Golfului.

Sâmbătă, Scholz a efectuat o vizită în Arabia Saudită, unde s-a întâlnit cu prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman pentru a discuta despre o serie de probleme de afaceri, inclusiv despre investiţiile germane în viitoarea producţie de hidrogen verde în ţara arabă. Cei doi lideri au discutat, de asemenea, despre războiul Rusiei din Ucraina, în legătură cu care Scholz a încercat să îl convingă pe bin Salman să adopte o poziţie mai dură faţă de Moscova, şi despre războiul din Yemen.

Nu cu mult timp în urmă, bin Salman a fost un paria pe scena internaţională din cauza rolului său presupus în aprobarea asasinării jurnalistului Jamal Khashoggi de la Washington Post de către agenţi guvernamentali saudiţi.

Întrebat dacă a abordat problema uciderii lui Khashoggi cu prinţul moştenitor, Scholz a declarat sâmbătă: "Am discutat toate problemele care se învârt în jurul chestiunilor legate de drepturile civile şi drepturile omului. Aşa ar trebui să fie. Puteţi presupune că nu a rămas nimic nediscutat care trebuie spus."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici