Germania şi Olanda cer Israelului să evite escaladarea violenţelor în Cisiordania

Germania şi Olanda au îndemnat, joi, Israelul să evite escaladarea violenţelor în Cisiordania şi să reia dialogul cu liderii palestinieni, în contexul tensiunilor extreme după un raid israelian soldat cu nouă morţi.

212 afișări
Imaginea articolului Germania şi Olanda cer Israelului să evite escaladarea violenţelor în Cisiordania

"Israelul are dreptul să se apere de terorism în conformitate cu legislaţia internaţională, dar dialogul între israelieni şi palestinieni este acum mai important ca niciodată", a declarat Steffen Seibert, ambasadorul Germaniei în Israel, potrivit site-ului Ynetnews.com.

La rândul său, ambasadorul olandez, Hans Docter, i-a îndemnat pe liderii israelieni şi palestinieni să ia "imediat" "măsuri pentru reducerea violenţelor".

Cel puţin nouă palestinieni au fost ucişi, joi dimineaţă, în schimburi de focuri cu trupele israeliene, în cursul unei intervenţii în oraşul palestinian Jenin, în Cisiordania. Armata israeliană a intervenit cu sute de militari şi zeci de vehicule blindate în nordul oraşului palestinian Jenin. Armata israeliană a comunicat că a descins în tabăra de refugiaţi din Jenin "pentru a preveni un atac terorist".

Au avut loc schimburi de focuri intense între militanţi palestinieni şi trupele israeliene. Cel puţin nouă palestinieni au fost ucişi, iar numeroşi alţii sunt răniţi, a comunicat Ministerul Sănătăţii din cadrul Autorităţii Palestiniene.

Acum, Guvernul israelian intenţionează să plaseze în stare de alertă serviciile de securitate din Cisiordania, de teama ripostelor grupurilor militante palestiniene.

Tensiunile s-au amplificat în Cisiordania şi în Ierusalimul de Est în ultimul an, iar armata israeliană efectuează constant operaţiuni de securitate după numeroase atacuri antiisraeliene. De la începutul acestui an, cel puţin 28 palestinieni au fost ucişi în operaţiuni ale serviciilor de securitate israeliene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici