Germania: Trei nou-născuţi au murit din cauza infectării cu o bacterie rezistentă la antibiotice

Trei nou-născuţi prematur au murit în ultimele luni, într-o clinic din Bremen, în urma infectării cu o bacterie rezistentă la antibiotice, au anunţat, miercuri, autorităţile sanitare locale.

290 afișări
Imaginea articolului Germania: Trei nou-născuţi au murit din cauza infectării cu o bacterie rezistentă la antibiotice

Germania:Trei nou-născuţi au murit din cauza infectării cu o bacterie rezistentă la antibiotice (Imagine: Darius Mitrache/Arhiva Mediafax Foto)

Primul deces a avut loc la începutul lunii august şi a fost urmat de alte două în octombrie.

Alţi circa 15 nou-născuţi au fost infectaţi cu aceeaşi bacterie, însă în majoritatea cazurilor aceasta nu a devenit virulentă, a declarat Karla Gotz, purtător de cuvânt al Ministerului local al Sănătăţii.

Copiii născuţi prematur, deseori cu greutăţi sub un kilogram şi sisteme imunitare foarte slab dezvoltate, sunt vulnerabili şi riscă să nu poată supravieţui infectării, care nu prezintă nici un pericol pentru dulţi, a adăugat ea.

După identificarea unei bacterii BLSE (beta-lactamază cu spectru extins) rezistente la antibiotice, autorităţile sanitare au apelat la Institutul Robert-Koch, care a trimis la Bremen o echipă formată din trei specialişti. Secţia pentru copii născuţi prematur a clinicii a fost închisă, ca măsură de precauţie, însă sursa infecţiei nu a fost încă identificată, a precizat Gotz.

În Germania au fost înregistrate, în ultimele luni, mai multe cazuri de decese ale unor nou-născuţi din cauza unor infecţii bacteriene. În septembrie, trei copii născuţi prematur au murit într-un spital din Siegen, însă cauza deceselor nu a putut fi identificată. Un alt nou-născut, infectat cu o bacterie asemănătoare celei depistate la Bremen, a murit, la începutul lunii octombrie, într-o clinică pediatrică din Bavaria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici