Video Germanii ies din carantină cu poftă de muncă. „În sfârşit, viaţa de zi cu zi revine”

  • Germanii spun că sunt fericiţi şi abia aşteptau să revină la muncă
  • Uzinele Daimpler şi Volkswagen se redeschid cu reguli stricte de igienă
  • Germania a raportat peste 147.000 de cazuri de coronavirus şi peste 4.800 de morţi. Danemarca este deja în a doua etapă a ieşirii din criză
1017 afișări

Când eşti nevoit să stai acasă săptămâni la rând ajungi să-ţi fie dor de locul de muncă. Germanii, de exemplu, abia aşteaptau să se întoarcă în fabrici. Constructorul care deţine, printre altele, marca Mercedes, şi-a rechemat muncitorii în uzină după o lună de carantină.

„În sfârşit, viaţa de zi cu zi revine. Sper că toată lumea este sănătoasă. Şi, da, abia aşteptăm şi suntem fericiţi că s-a redeschis fabrica şi că avem voie să ne întoarcem la muncă”, spune un muncitor. 

La poartă, oamenii au primit măşti de protecţie, iar în interiorul fabricii au fost luate măsuri suplimentare de distanţare socială. 

Aceleaşi pregătiri se fac şi la rivalii de la Volkswagen, care au anunţat că vor redeschide mai multe fabrici din Germania săptămâna aceasta.

Fericiţi că se întorc la muncă sunt şi stomatologii şi frizerii danezi, care au primit permisiunea să îşi redeschidă afacerile. Pentru a-şi proteja clienţi şi pe ei de temutul coronavirus, aceştia spun că au luat măsuri şi mai drastice de igienă.

„Folosim măşti de protecţie. Suntem mai exigenţi cu sterilizarea foarfecilor şi a pieptenilor. Folosim un produs numit Barbed Side, este o soluţie de acid diluat”, afirmă Zurab Ulardjichvili, frizer.

„Acest şorţ de plastic este diferit. Nu îl foloseam înainte de coronavirus. (MUSCA) Acum folosim o vizieră, înainte foloseam doar ochelari obişnuiţi pentru protecţia ochilor”, explică Kristian Illemann, medic stomatolog.

Danemarca este deja în a doua etapă a reîntoarcerii la viaţa de dinainte de pandemie. De săptămâna aceasta părinţii îşi pot duce din nou copii la creşă, pentru ca la rândul lor să se poată reîntoarce la muncă. Pe lângă frizerii şi cabinetele stomatologice, au mai primit permisiunea de a-şi relua activitatea şi şcolile de şoferi sau saloanele de tatuaje.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici