Google, dată în judecată deoarece nu a actualizat hărţile, ceea ce a provocat un accident mortal

Compania Google a fost dată în judecată de o familie din SUA. Compania este acuzată că nu a actualizat Google Maps, ceea ce a dus la producerea unui accident mortal, potrivit BBC.

1193 afișări
Imaginea articolului Google, dată în judecată deoarece nu a actualizat hărţile, ceea ce a provocat un accident mortal

Google, dată în judecată deoarece nu a actualizat hărţile, ceea ce a provocat un accident mortal

Rudele unui bărbat din SUA care s-a înecat după ce a căzut cu maşina de pe un pod rupt susţin că accidentul s-a produs deoarece Google nu şi-a actualizat hărţile. Familia lui Philip Paxson a dat în judecată compania, pe care o acuză de neglijenţă.

Bărbatul a murit în septembrie 2022 după ce a încercat să treacă cu maşina peste podul avariat din Hickory, Carolina de Nord. Podul era rupt de nouă ani însă modificarea de traseu nu apărea pe hărţile Google. Bărbatul se întorcea de la petrecerea fiicei sale şi se afla într-o zonă necunoscută atunci când s-a produs accidentul.

„Nefiind familiarizat cu drumurile locale, el s-a bazat pe Google Maps, aşteptând ca acesta să-l îndrume în siguranţă spre casă, spre soţia şi fiicele sale. În mod tragic, în timp ce conducea cu prudenţă în întuneric şi ploaie, el a urmat, fără să bănuiască, indicaţiile învechite ale Google către ceea ce familia sa a aflat mai târziu, că a fost numit Podul spre nicăieri, timp de aproape un deceniu. El s-a prăbuşit în Snow Creek, unde s-a înecat", au explicat avocaţii familiei.

Locuitorii din zonă au contactat în repetate rânduri Google pentru a solicita modificarea hărţilor online după ce podul s-a prăbuşit în 2013, susţin avocaţii acuzării. Barierele care iniţial au fost plasate la intrarea pe pod au dispărut, fiind vandalizate de persoane necunoscute. De aceea, în proces apar şi trei companii locale, care aveau datoria de a întreţine podul, au precizat avocaţii.

Un purtător de cuvânt al Google a anunţat că firma analizează acuzaţiile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici