Gorbaciov dezminte zvonuri privind moartea sa, răspândite de hackeri pe Twitter: "Speră degeaba. Trăiesc şi mă simt bine"

Ultimul lider al fostei Uniuni Sovietice Mihail Gorbaciov a dezminţit joi zvonuri privind moartea sa, anunţată pe conturile de Twitter ale unei agenţii de presă publice ruse atacate de hackeri.

499 afișări
Imaginea articolului Gorbaciov dezminte zvonuri privind moartea sa, răspândite de hackeri pe Twitter: "Speră degeaba. Trăiesc şi mă simt bine"

Mihail Gorbaciov (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

"Speră degeaba. Trăiesc şi mă simt bine", a declarat Gorbaciov, în vârstă de 82 de ani, pentru ziarul rus Novaia Gazeta, la care este acţionar.

"Fie cineva încearcă să promoveze site-uri, fie execută comanda vreunei autorităţi", a adăugat el.

Hackeri au atacat miercuri seara contul de Twitter în germană al agenţiei publice ruse RIA Novosti şi pe cel al serviciului acesteia de presă, publicând un mesaj fals care anunţa decesul lui Mihail Gorbaciov într-o cafenea la Ekaterinburg (Ural).

RIA Novosti a subliniat joi că mesajul a fost retras de pe câteva dintre conturile sale pe Twitter după cinci minute de la postare şi a anunţat că intenţionează să ceară parchetului rus şi Serviciului Federal de Securitate (FSB) să ancheteze acest atac.

Gorbaciov, care suferă de diabet, a fost spitalizat la începutul lui iunie în vederea efectuării unor examene medicale. El a apărut cu faţa umflată şi obosit în ultimele sale intervenţii publice.

Foarte respectat în Occident, părintele Perestroikăi este mult mai puţin respectat de majoritatea concetăţenilor săi, care îl învinovăţesc de destrămarea fostei Uniuni Sovietice şi de haosul economic şi social care au urmat.

Gorbaciov întreţine, în ultimii ani, relaţii delicate cu actualul preşedinte rus Vladimir Putin, pe care l-a criticat în numeroase rânduri pentru regrese în domeniul democraţiei şi l-a îndemnat să predea puterea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici