Gorbaciov îl critică pe Putin pentru eşecul în ce priveşte corupţia

Fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov l-a criticat pe premierul rus, Vladimir Putin, pentru regresul democraţiei în Rusia şi eşecul acestuia în combaterea corupţiei, într-un interviu acordat The Times, relatează cotidianul în ediţia electronică de sâmbătă.

60 afișări
Imaginea articolului Gorbaciov îl critică pe Putin pentru eşecul în ce priveşte corupţia

Gorbaciov îl critică pe Putin pentru eşecul în ce priveşte corupţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Spun de ceva vreme că sistemul electoral trebuie să fie schimbat. Am spus, de asemenea, că sunt multe discuţii despre combaterea corupţiei dar nu există o luptă reală împotriva corupţiei", a declarat el, acuzându-l totodată pe Putin şi de eşecul Rusiei de a condamna ucigaşii jurnalistei Anna Politkovskaia, un critic vehement al Kremlinului, şi pe cei ai spionului Aleksandr Litvinenko.

El a acuzat, de asemenea, Europa şi Statele Unite că nu au reuşit să înţeleagă Rusia de la începutul reformelor iniţiate de el, în urmă cu aproape un sfert de secol. Occidentul părea mai interesat să ţină Rusia "în genunchi", susţine fostul lider al URSS.

Gorbaciov a comparat eforturile preşedintelui american, Barack Obama, de a revigora Statele Unite după criza financiară cu reformarea societăţii sovietice iniţiate de el, descriind criza economică drept o consecinţă a sentimentului triumfal al Occidentului în victoria din Războiul Rece.

"Crezi că nu ai nevoie de nici o schimbare pentru că totul merge atât de bine pentru Occident. Dar după ce trece euforia, va veni dezamăgirea şi vezi deja că a fost o greşeală să te lauzi cu această victorie", a declarat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici