Grecia a descoperit un spion rus: furase identitatea unei fete care a murit în 1991

  • Maria Tsalla a părăsit Atena pe 4 ianuarie, urcându-se într-un zbor spre Moscova.
  • Potrivit informaţiilor greceşti, numele ei real este Irina Alexandrovna Smireva.
  • Cazul a fost aruncat în aer de o anchetă pornită din Slovenia.
3440 afișări
Imaginea articolului Grecia a descoperit un spion rus: furase identitatea unei fete care a murit în 1991

Maria, în magazinul din Atena

Femeia, 30 de ani, a ajuns în Grecia în anul 2018. Susţinea că a vândut bunurile pe care le avea în Brazilia pentru a începe o nouă experienţă pe pământ elen. Intră în legalitate, arată certificatul de naştere, se înscrie la Primărie şi face lucrurile cum trebuie.

Femeia are resurse financiare, spune că este fotograf, apoi îşi deschide un magazin în cartierul Pangrati al capitalei Atena. Vinde pulovere lucrate manual, bijuterii.

Maria este poliglotă, ştie cel puţin trei limbi, studiază puţin greaca şi duce o existenţă foarte intensă. Are un partener şi foloseşte conturile sociale pentru a face publicitate produselor şi a face cumpărături.

Totul se precipită când poliţia slovenă demască doi autoproclamaţi argentinieni, Maria Munos şi Ludwig Gisch, antreprenori, de fapt agenţi secreti ruşi. O altă pistă apare în America Latină, unde acţionează soţul-coleg al Mariei-Tsalla. 

Maria Tsalla se teme să  nu cumva să fie descoperită şi decide să renunţe la totul. Slovenia a găsit nişte legături periculoase şi a avertizat serviciile greceşti.

Ancheta pleacă de la datele personale. Negustoarea a înşelat pe toată lumea furând identitatea unei fete nou-născute care a murit în decembrie 1991. O tehnică de manual, folosită în timpul Războiului Rece, dar niciodată abandonată.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici