Grecia oferă Arabiei Saudite sisteme antiaeriene Patriot

  • Grecia împrumută Arabiei Saudite sisteme antiaeriene Patriot, pentru protejarea instalaţiilor energetice
  • Guvernul de la Atena a semnat un acord în acest sens cu Arabia Saudită
  • Insurgenţii huthi din Yemen lansează frecvent rachete sau drone spre obiective energetice din Arabia Saudită
896 afișări
Imaginea articolului Grecia oferă Arabiei Saudite sisteme antiaeriene Patriot

Guvernul Greciei a anunţat, marţi, că va furniza Arabiei Saudite, sub formă de împrumut, sisteme antiaeriene Patriot, pentru protejarea obiectivelor energetice.

Ministrul grec de Externe, Nikos Dendias, şi ministrul grec al Apărării, Nikolaos Panagiotopoulos, s-au întâlnit, marţi, la Riyad, cu ministrul saudit de Externe, Faisal bin Farhan.

"Grecia şi Arabia Saudită au semnat un acord, astăzi, la Riyad", a declarat un oficial guvernamental de la Atena, citat de agenţia Reuters.

Acordul prevede furnizarea de către Grecia, sub formă de împrumut, a unor sisteme antiaeriene de tip Patriot Arabiei Saudite.

Sistemele antiaeriene de fabricaţie americană vor fi utilizate pentru protejarea instalaţiilor energetice.

Insurgenţii huthi din Yemen au lansat frecvent rachete sau drone spre obiective energetice din Arabia Saudită. Coaliţia internaţională condusă de Arabia Saudită care a intervenit în Yemen a anunţat marţi, conform postului Ekhbariya TV, că a doborât o dronă plină cu explozibil care se îndrepta spre oraşul saudit Khamis Mushait.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici