Grecia: Proteste violente, după un incident soldat cu moartea unui tânăr (Video)

Mii de persoane participă, duminică după-amiază, la proteste organizate la Atena şi Salonic, după moartea unui adolescent, împuşcat mortal de poliţie în capitala elenă.

322 afișări
Imaginea articolului Grecia: Proteste violente, după un incident soldat cu moartea unui tânăr (Video)

Demonstraţii la Atena şi Salonic, după moartea unui adolescent în confruntări cu poliţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Centrul Atenei, teatrul confruntărilor dintre poliţie şi tineri în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, a fost blocat de poliţie, înaintea manifestaţiei convocate de grupări de stânga şi de asociaţii de apărare a drepturilor omului.

Demonstranţii, care scandează sloganuri împotriva poliţiei şi a guvernului de dreapta condus de premierul Costas Caramalis, s-au adunat în faţa Muzeului Naţional, situat în cartierul Exarhia, şi se îndreaptă către sediul Parlamentului, aflat în Piaţa Syntagma.

Manifestanţii îşi vor continua apoi marşul către sediul Direcţiei Poliţiei din Atena.

La Salonic, circa 2.000 de persoane s-au adunat în piaţa centrală, protestând faţă de uciderea lui Andreas Grigoropoulos.

Victima făcea parte dintr-un grup de circa 30 de tineri, care a atacat cu pietre un vehicul de poliţie în cartierul Exarhia din Atena.

Unul dintre poliţişti a coborât din maşină şi a deschis focul asupra tânărului, care a fost rănit mortal în zona pieptului.

Poliţistul implicat în uciderea tânărului, arestat şi anchetat pentru omor

Poliţistul care l-a împuşcat mortal, sâmbătă seara, pe tânărul grec Andreas Grigoropoulos, a fost arestat duminică şi este anchetat pentru omor.

Un al doilea poliţist a fost reţinut duminică, fiind anchetat pentru complicitate.

Epaminondas Korkoneas, în vârstă de 37 de ani, a tras trei focuri de armă sâmbătă seara, rănindu-l mortal pe Andreas Grigoropoulos, în vârstă de 15 ani, au declarat surse din cadrul poliţiei.

Procuratura a declanşat şi urmărirea, "pentru complicitate", împotriva lui Vasilis Saraliotis, în vârstă de 31 de ani, colegul lui Korkoneas, aflat în aceeaşi maşină cu acesta sâmbătă seara.

După anunţarea morţii tânărului, la Atena, Salonic şi în mai multe alte oraşe din Grecia au avut loc demonstraţii şi proteste violente, care s-au continuat în cursul nopţii, dar şi duminică.

Citeşte şi:

Magazine şi bănci, atacate cu proiectile incendiare la Atena

Paisprezece poliţişti şi şase manifestanţi, uşor răniţi în timpul protestelor din Grecia

Exarhia, cartier boem şi contestatar al Atenei

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici