Greenpeace: Rusia s-ar putea confrunta cu dezastre similare celui din Ungaria

Rusia s-ar putea confrunta cu un dezastru similar celui din Ungaria, a anunţat marţi Greenpeace Rusia, citată de RIA Novosti în pagina electronică.

23 afișări
Imaginea articolului Greenpeace: Rusia s-ar putea confrunta cu dezastre similare celui din Ungaria

Greenpeace: Rusia s-ar putea confrunta cu dezastre similare celui din Ungaria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Având în vedere starea a numeroase structuri hidraulice din ţară, nu putem exclude riscul producerii unui accident similar celui din Ungaria în Rusia", a declarat Ivan Blokov, directorul de programe al Greenpeace în Rusia. "Iarna promite să fie rece şi cu ninsori importante, lucru ce ar putea conduce la inundaţii masive, putând cauza spargerea barajelor", a adăugat el.

Potrivit datelor oficiale, în rezervoarele ruseşti se află opt miliarde de metri cubi de reziduuri industriale, cu niveluri diferite de periculozitate, a precizat Greenpeace Rusia. Acest volum este de 10.000 de ori mai mare decât cel deversat în Ungaria.

Noroiul roşu din Ungaria ar putea atinge teritoriul Ucrainei săptămâna viitoare, a declarat luni ministrul ucrainean al Mediului. Presa internaţională citează experţi care afirmă că deversarea a un milion de metri cubi de noroi roşu de la rezervorul avariat era un dezastru aşteptat.

Aproximativ un milion de metri cubi de noroi roşu, potrivit agenţiei ruse, s-au deversat, la 4 octombrie, dintr-un rezervor aparţinând unei uzine de alumină, la Ajka, oraş situat la 160 de kilometri vest de Budapesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici