Gripa porcină a provocat circa 10.000 de decese în SUA

Gripa cu virus A/H1N1 a provocat aproximativ 10.000 de decese, dintre care 1.100 în rândul copiilor, şi a îmbolnăvit aproape 50 de milioane de persoane în Statele Unite din aprilie, potrivit unei estimări realizate de autorităţile sanitare federale.

56 afișări
Imaginea articolului Gripa porcină a provocat circa 10.000 de decese în SUA

Gripa porcină a provocat circa 10.000 de decese în SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"La data de 14 noiembrie, din păcate mult prea mulţi copii şi adulţi tineri au fost internaţi în spital sau au murit din cauza gripei cu virus A/H1N1 în comparaţie cu sezonul unei gripe normale", a declarat presei Thomas Frieden, directorul Centrului de Control al Bolilor (CDC).

"Apreciem că au existat aproape 50 de milioane de cazuri, majoritatea tineri adulţi şi copii, peste 200.000 de spitalizări (...) şi, din păcate, aproape 10.000 de morţi, dintre care 1.100 copii şi 7.500 tineri adulţi", a adăugat el.

Aceste estimări sunt rezultatul unei noi metode de calcul folosite de o lună. Această metodă a adus o creştere de 4.000 de decese în raport cu ultimul bilanţ.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici