Gruparea Hezbollah preia controlul asupra mai multor zone din Beirut

Militanţi înarmaţi din cadrul grupării Hezbollah au preluat vineri controlul asupra unor zone extinse din Beirut, în cea de-a treia zi de ciocniri între grupul proiranian şi combatanţii loiali coaliţiei guvernamentale susţinute de Statele Unite.

13 afișări
Imaginea articolului Gruparea Hezbollah preia controlul asupra mai multor zone din Beirut

Gruparea Hezbollah preia controlul asupra mai multor zone din Beirut (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unor surse din domeniul securităţii, cel puţin zece persoane au fost ucise şi alte 20 rănite. Capitala libaneză a răsunat în cursul nopţii de joi spre vineri de exploziile grenadelor şi rafalele de mitralieră, în cele mai grave violenţe înregistrate după încheierea războiului civil din perioada 1975-1990.

Atacurile militanţilor şiiţi au determinat postul Future News, deţinut de Saad al-Hariri, să îşi întrerupă transmisia vineri, potrivit unui oficial din cadrul televiziunii.

Combatanţii au preluat controlul asupra sediului cotidianului deţinut de Hariri, Al-Mustaqbal, potrivit martorilor. Printre victime se numără şi o femeie şi fiul ei, în vârstă de 30 de ani, care au fost ucişi în timp ce încercau părăsească Ras al-Nabae, un cartier din capitală cu populaţie atât sunnită, cât şi şiită.

"Încercau să fugă în munţi. În loc să ajungă în munţi, au ajuns la spital, morţi", au declarat rudele victimei, care au refuzat să ofere numele morţilor din motive de securitate.

În cadrul confruntărilor de stradă, tineri înarmaţi cu puşti au invadat străzile, printre maşinile distruse şi clădirile incendiate.

Hezbollah a preluat controlul, miercuri, asupra tuturor arterelor care duc la aeroportul internaţional din Beirut.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici