Grupări cu sediul în străinătate se pregătesc să comită atentate în Danemarca

Grupări instalate în străinătate se pregătesc să comită atentate în Danemarca, potrivit "indiciilor" primite de serviciile de informaţii daneze (PET) date publicităţii marţi.

16 afișări
Imaginea articolului Grupări cu sediul în străinătate se pregătesc să comită atentate în Danemarca

Grupări cu sediul în străinătate se pregătesc să comită atentate în Danemarca (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Există indicii potrivit cărora grupuri teroriste cu sediul în străinătate încearcă să trimită terorişti în Danemarca pentru a comite atentate", scrie PET într-o actualizare a ameninţărilor împotriva Danemarcei, ţinta mai multor proiecte de atentate mai ales începând din 2009.

Serviciile de informaţii nu ridică nivelul ameninţărilor, dar cere poliţiei să fie "extrem de vigilentă" până la încheierea perioadei sărbătorilor de iarnă.

"În lumina acestei situaţii privind ameninţările în Danemarca şi în restul Europei, PET cere tuturor secţiilor de poliţiei din ţară să îşi consolideze operaţiunile de supraveghere momentan până la sfârşitul lui decembrie", subliniază directorul serviciilor de informaţii, Jakob Scharf.

Implicarea Danemarcei în războiul din Afganistan şi republicarea caricaturilor controversate cu profetul Mahomed, apărute iniţial într-un cotidian danez în 2005, continuă să plaseze regatul scandinav în prima linie a ameninţărilor teroriste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici