Guvernatorul statului Illinois, arestat pentru corupţie

Guvernatorul statului Illinois, Rod Blagojevich, şi şeful său de personal au fost arestaţi marţi de agenţi FBI, în baza unor acuzaţii de corupţie, relatează Chicago Tribune.

34 afișări
Imaginea articolului Guvernatorul statului Illinois, arestat pentru corupţie

Guvernatorul statului Illinois, arestat pentru corupţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O anchetă pentru fapte de corupţie desfăşurată timp de trei ani a fost extinsă la procesul de selecţie a unui nou senator care să îi succeadă în funcţie preşedintelui american ales Barack Obama.

Autorităţile federale au primit aprobare din partea unui judecător să îi intercepteze convorbirile guvernatorului.

Deocamdată nu au fost formulate oficial acuzaţii la adresa guvernatorului. Blagojevich anunţase că desemnarea unui senator de Illinois ar putea avea loc în următoarele săptămâni.

Guvernatorul susţine că declaraţiile sale în cadrul convorbirilor telefonice au fost tot timpul "legale".

"Dacă cineva vrea să-mi intercepteze conversaţiile, foarte bine, e liber să o facă. Apreciez pe oricine vrea să mă înregistreze deschis şi public, dar în cazul celor care umblă cu dispozitive ascunse, le reamintesc că acest caz seamănă cu Nixon şi Watergate", afirmă guvernatorul.

Există speculaţii că numirea unui nou senator de Illinois ar putea fi viciată din punct de vedere politic, din cauza investigaţiilor care îl vizează pe Blagojevich. FBI anchetează acuzaţii de corupţie referitoare la numiri în funcţii publice şi alocarea unor contracte care au legătură cu colectarea de fonduri de către Blagojevich.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici