Guvernul britanic susţine că a aplicat măsuri pentru blocarea tranzacţiilor financiare suspecte

  • Marea Britanie a aplicat, în ultimii ani, măsuri substanţiale pentru a contracara transferurile de fonduri suspecte
  • Acţiunile companiilor bancare HSBC şi Standard Chartered au scăzut luni la cele mai mici niveluri începând din 1998
  • Rapoartele privind activităţi financiare suspecte au fost transmise site-ului Buzzfeed şi distribuite Consorţiului Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţie (ICIJ).
354 afișări
Imaginea articolului Guvernul britanic susţine că a aplicat măsuri pentru blocarea tranzacţiilor financiare suspecte

Guvernul britanic susţine că a aplicat măsuri pentru blocarea tranzacţiilor financiare suspecte

Marea Britanie a aplicat, în ultimii ani, măsuri substanţiale pentru a contracara transferurile de fonduri suspecte, a transmis luni Guvernul de la Londra, pe fondul dezvăluirilor despre activităţile mai multor bănci, inclusiv HSBC şi Barclays.

"Infractorii nu trebuie să poată profita de pe urma activităţilor lor ilegale în nicio situaţie, astfel că în ultimii ani am adoptat măsuri substanţiale pentru contracararea banilor murdari", a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului britanic, citat de agenţia Reuters.

Acţiunile companiilor bancare HSBC şi Standard Chartered au scăzut luni la cele mai mici niveluri începând din 1998, pe fondul dezvăluirilor despre facilitarea unor tranzacţii financiare suspecte în pofida avertismentelor.

Dosarele FinCEN (FinCEN Files) conţin 2.657 de documente dezvăluite, dintre care 2.100 conţin informaţii despre activităţi suspecte.

Rapoartele privind activităţi financiare suspecte au fost transmise site-ului Buzzfeed şi distribuite Consorţiului Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţie (ICIJ).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici