Guvernul bulgar vrea să elimine pensiile acordate persoanelor cu handicap

Guvernul bulgar intenţionează să nu mai acorde ajutoare, începând din 2011, persoanelor cu handicap pensionate dacă acestea primesc deja un alt tip de pensie, pentru a reduce cheltuielile bugetare, a anunţat directorul Institutului pentru securitate socială (NOI), relatează site-ul Novinite.com.

78 afișări
Imaginea articolului Guvernul bulgar vrea să elimine pensiile acordate persoanelor cu handicap

Guvernul bulgar vrea să elimine pensiile acordate persoanelor cu handicap (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Hristina Mitreva a declarat luni pentru postul bulgar de radio BNR că măsura este justă şi corectă deoarece aceste persoane nu contribuie cu adevărat la sistemul de asistenţă socială.

Directorul NOI a promis de asemenea că toate schimbările efectuate în sistemul bulgar de pensii vor fi făcute publice până în luna septembrie, reiterând că sporirea numărului anilor de muncă este o modalitate de a-i convinge pe cetăţeni să nu mai alimenteze "economia gri" şi să nu-şi mai ia slujbe fără a benefia de un contract de muncă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici