Guvernul de coaliţie german pune capăt disputelor politice după runde de negocieri maraton

  • Coaliţia aflată la guvernare în Germania şi-a găsit echilibrul.
  • După mai multe disensiuni şi fricţiuni interne, s-au pus de acord în mai multe privinţe
  • Negocierile s-au întins pe aproape 20 de ore
521 afișări
Imaginea articolului Guvernul de coaliţie german pune capăt disputelor politice după runde de negocieri maraton

Sursa foto: Profimedia

Ministrul de Finanţe Christian Lindner a declarat că, deşi discuţiile au fost intense, rezultatul a fost „bun”, adăugând că nu va exista un impact major asupra bugetului guvernului ca urmare a deciziilor luate.

Acordul acoperă o revizuire a legilor de protecţie a climei, consolidarea traficului rutier şi feroviar, precum şi o suprataxă pentru emisiile de carbon generate de camioane, începând din 2024.

De asemenea, s-a ajuns la un compromis în ceea ce priveşte înlocuirea încălzirii cu petrol şi gaz cu alternative neutre din punct de vedere climatic, în timp ce industria în ansamblu va fi măsurată în direcţia obiectivelor de reducere a CO2, mai degrabă decât a sectoarelor individuale.

Coaliţia s-a certat cu diverse propuneri încă de anul trecut, stârnind îngrijorări cu privire la blocajul politic din cea mai mare economie a Europei. Lipsa de progres şi creşterea fricţiunilor dintre partidele aflate la guvernare au ridicat semne de întrebare dacă guvernul lui Scholz va fi capabil să-şi dezvolte agenda ambiţioasă de modernizare a economiei.

Discuţiile de săptămâna aceasta au început duminică la ora 18:30 şi au durat 20 de ore, până când un Scholz lipsit de somn şi câţiva membri ai Cabinetului au fost nevoiţi să plece în Ţările de Jos pentru consultări bilaterale programate.

Când s-a format în 2021, coaliţia a hotărât să evite tipul de discuţii maraton întinse pe zile, nopţi şi weekend-uri, precum în mandatul fostului cancelar Angela Merkel, argumentând că acestea tind să afecteze luarea deciziilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici