Guvernul Germaniei aprobă uniformizarea restricţiilor antiepidemice. Merkel: „Situaţia este gravă”

  • Guvernul Germaniei aprobă uniformizarea restricţiilor antiepidemice
  • Modificările prevăd restricţii suplimentare, inclusiv interzicerea circulaţiei pe timp de noapte
  • Angela Merkel: „Situaţia este gravă. (...) Va fi prea târziu dacă vom aştepta până când se vor epuiza locurile la terapie intensivă"
3575 afișări
Imaginea articolului Guvernul Germaniei aprobă uniformizarea restricţiilor antiepidemice. Merkel: „Situaţia este gravă”

Angela Merkel: „Situaţia este gravă"

Guvernul Germaniei a aprobat, marţi, un proiect care prevede intensificarea şi uniformizarea restricţiilor antiepidemice, cancelarul Angela Merkel argumentând că „situaţia este gravă" şi trebuie evitată ocuparea locurilor în secţiile de terapie intensivă.

Guverul de la Berlin a dispus modificarea Legii privind protecţia faţă de infecţii. Noile reglementări vor permite aplicarea în mod uniform a restricţiilor în zonele cu o rată de contagiere ridicată. Pentru a intra în vigoare, modificările normative trebuie să fie aprobate cu o majoritate de două-treimi în Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului Germaniei.

Noile norme prevăd interdicţii de circulaţie între orele 21.00 şi 5.00 în zonele în care rata de infectare este ridicată, reducerea numărului de persoane care se pot întâlni în privat şi închiderea restaurantelor, informează publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung. Sălile de sport vor funcţiona doar pentru clienţi care exersează individual.

„Situaţia este gravă. Restricţiile sunt necesare şi trebuie să acţionăm urgent împotriva pandemiei. Vrem să aplicăm reguli uniforme, un mecanism urgent de restricţionare la nivel naţional", a declarat cancelarul Angela Merkel.

„Măsurile de combatere a epidemiei trebuie să devină mai stringente şi mai consistente. Va fi prea târziu dacă vom aştepta până când se vor epuiza locurile la terapie intensivă. Nu ne putem permite acest lucru", a subliniat Angela Merkel, conform publicaţiei Die Welt.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici