Guvernul lui Berlusconi câştigă votul de încredere în Senatul italian

Guvernul lui Silvio Berlusconi a obţinut joi votul de încredere al senatorilor, ultima etapă oficială pentru intrarea în funcţiune a noului Executiv italian, după votul de încredere al deputaţilor.

10 afișări
Imaginea articolului Guvernul lui Berlusconi câştigă votul de încredere în Senatul italian

Guvernul lui Berlusconi câştigă votul de încredere (Imagine: Mediafax Foto)

"Guvernul a obţinut 173 de voturi pentru, 137 împotrivă şi două abţineri", a anunţat preşedintele Senatului, Renato Schifani.

Berlusconi dispune de majoritate absolută în Parlament după victoria dreptei în alegerile din 13 - 14 aprilie, având 344 de locuri din cele 630 ale Camerei Deputaţilor şi 174 de membri în Senat, din totalul de 315.

Noul şef al Executivului a adoptat joi un ton conciliant faţă de opoziţie, solicitând un efort comun pentru redresarea ţării.

"Situaţia cu care ne confruntăm este extrem de dificilă. Pentru a găsi o soluţie nu putem pierde timpul cu confruntări sterile", a declarat Silvio Berlusconi în faţa senatorilor.

"Doresc ca dialogul cu opoziţia să continue aşa cum s-a întâmplat în ultimele zile", adaugă Berlusconi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici