Guvernul Marii Britanii lucrează la un pachet de măsuri privind costul vieţii. Ar putea exista pene de curent în această iarnă

  • Guvernul Marii Britanii lucrează la un pachet de măsuri privind costul vieţii pe care îl va lua în considerare următorul premier.
  • Între discuţii: Iceland oferă vouchere de 30 de lire sterline, iar Marea Britanie „s-ar putea confrunta cu pene de curent în această iarnă”, potrivit Sky News.
325 afișări
Imaginea articolului Guvernul Marii Britanii lucrează la un pachet de măsuri privind costul vieţii. Ar putea exista pene de curent în această iarnă

Secretarul Trezoreriei, Simon Clarke, a declarat că guvernul lucrează la un pachet de măsuri privind costul vieţii pe care următorul prim-ministru îl poate lua în considerare.

El a declarat că este „absolut corect să luăm în considerare aceste opţiuni în momentul în care noul prim-ministru îşi va fi preluat funcţia - mai degrabă decât să anunţăm noi politici necostisitoare, fără a avea în vedere toate detaliile presiunilor cu care s-ar putea confrunta oamenii, în timpul unor alegeri”.

Acest lucru înseamnă, desigur, că nu va fi anunţat niciun ajutor până cel puţin pe 5 septembrie, când noul premier va fi instalat.

Candidaţii la conducerea conservatoare, Rishi Sunak şi Liz Truss, au fost presaţi în ultimele săptămâni să prezinte măsurile pe care le-ar introduce pentru a aborda creşterea costurilor.

Clarke o susţine pe Truss în cursă şi a criticat poziţia lui Sunak cu privire la asigurările naţionale. În aprilie, cancelarul de atunci a majorat taxa cu 1,25 puncte procentuale şi a declarat că acest lucru nu se va schimba. Cu toate acestea, el a confirmat că va introduce mai multe ajutoare pentru costul vieţii în cazul în care va deveni premier.

Iceland oferă vouchere alimentare gratuite de 30 de lire sterline, o singură dată, anumitor pensionari care au probleme în asigurarea celor necesare traiului.

Supermarketul colaborează cu Rothesay Foundation pentru a sprijini unele dintre cele 1,7 milioane de persoane în vârstă din Marea Britanie care trăiesc în sărăcie şi care depind de pensia de stat şi de ajutoare sociale.

La momentul lansării, erau disponibile 40.000 de vouchere, iar termenul limită pentru depunerea cererilor este 16 septembrie. Campania se desfăşoară în 269 de magazine din întreaga ţară.

Printre persoanele eligibile se numără rezidenţii în vârstă care trăiesc independent sau împreună cu o persoană care îi îngrijeşte şi care depind exclusiv de pensia de stat. Aceştia trebuie să locuiască într-una dintre următoarele 17 zone: Glasgow, Strathclyde, Greater Manchester, Liverpool, Wirral, Newcastle North, Sunderland, Huddersfield/Barnsley, Sheffield, Birmingham, West Midlands, Glamorgan, Newport, North Wales, Lambeth, Croydon.

Cancelarul şi ministrul afacerilor se vor întâlni cu şefii din sectorul energetic pentru a discuta despre profiturile în creştere ale acestora, în contextul crizei energetice şi al crizei costului vieţii.

Vorbind în calitate de ministru al guvernului, James Cleverly nu a reuşit să nege că ar putea exista pene de curent în această iarnă, dar a spus că Marea Britanie se află într-o „poziţie mai bună decât multe altele în ceea ce priveşte producţia noastră internă de energie”.

Între timp, Theresa Villiers, deputat conservator şi susţinător al Sunak, a declarat că „trebuie să analizăm nivelurile uriaşe de venituri corporative care se înregistrează în acest moment pentru a vedea dacă [marile companii petroliere] pot juca un rol în a ajuta în continuare clienţii lor care suferă”.

Întrebată dacă aceste companii plătesc suficiente taxe, Villiers a declarat pentru Sky News: „Ei bine, am intervenit deja pentru a ne asigura că marile companii petroliere plătesc mai multe taxe. Cred că trebuie să avem grijă să nu descurajăm investiţiile vitale, care reprezintă soluţia pe termen lung pentru a reduce costurile energiei şi pentru a ne asigura securitatea energetică. Dar, da, bineînţeles că trebuie să ne gândim cu seriozitate dacă societăţile de electricitate şi companiile energetice ar putea juca un rol mai important în a-şi ajuta clienţii în această perioadă incredibil de dificilă”, a spus Villiers.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
guvern,
cost,
viaţă

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici