Guvernul spaniol a impus lockdown-ul în Madrid şi în zonele înconjurătoare, pentru că înregistrează o creştere alarmantă a numărului de infectări cu COVID-19

  • O treime din cele 133.604 de cazuri înregistrate în Spania sunt raportate de autorităţile din Madrid.
  • Măsurile de restricţie impuse sunt aspru criticate şi în rândul cetăţenilor şi sute de locuitori au protestat împotriva deciziei guvernului.
  • OMS a declarat la începutul săptămânii că Europa înregistrează o creştere alarmantă a numărului de cazuri.
1459 afișări
Imaginea articolului Guvernul spaniol a impus lockdown-ul în Madrid şi în zonele înconjurătoare, pentru că înregistrează o creştere alarmantă a numărului de infectări cu COVID-19

Guvernul spaniol a impus lockdown-ul în Madrid şi în zonele inconjurătoare, pentru că înregistrează o creştere alarmantă a numărului de infectări cu COVID-19

Conform noilor reguli, oraşul Madrid se închide şi nu mai permite accesul vizitatorilor. Singurele circumstanţe în care locuitorii din alte oraşe vor putea intra în Madrid sunt vizitele la medic, dacă este nevoie la locul de muncă sau pentru cumpărături esenţiale. Locurile de joacă şi parcurile se vor închide şi întâlnirile în grupuri mai mari de şase persoane vor fi interzise.

O treime din cele 133.604 de cazuri înregistrate în Spania sunt raportate de autorităţile din Madrid.

Miercuri, Guvernul a votat în majoritate impunerea restricţiilor în zonele cu mai mult de 100.000 de locuitori, dacă îndeplinesc următoarele criterii:

  • 500 de cazuri la 100.000 de locuitori
  • 35% din capacitatea secţiilor de terapie intensivă ale spitalelor este ocupată de persoane cu COVID-19
  • 10% din testele COVID-19 efectuate sunt pozitive

Madrid înregistrează 780 de infecţii la 100.000 de locuitori şi, prin urmare, îndeplineşte criteriile.

Cu toate acestea, nu este clar începând de când vor intra în vigoare restricţiile.

Guvernul regional din Madrid, care face parte din opoziţia conservatoare, nu a votat pentru impunerea restricţiilor şi este de părere că lockdown-ul este ilegal. Şeful regional al sănătăţii, Enrique Ruiz Escudero, a acuzat guvernul central de instigare la panică şi agitaţie şi nu exclude contestarea restricţiilor în instanţă.

Măsurile de restricţie impuse sunt aspru criticate şi în rândul cetăţenilor şi sute de locuitori au protestat împotriva deciziei guvernului.

Spania a înregistrat o creştere semnificativă a cazurilor de coronavirus în ultimele săptămâni. Peste 31.411 de persoane au murit în timpul pandemiei şi peste 748.000 au fost infectate, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

OMS a declarat la începutul săptămânii că Europa înregistrează o creştere alarmantă a numărului de cazuri. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici