Hannibal, fiul fostului dictator libian Muammar Kadhafi, răpit şi eliberat în Liban

Hannibal, unul dintre fiii fostului dictator libian Muammar Khadafi a fost eliberat după ce a fost răpit vineri şi ţinut captiv, pentru o scurtă perioadă de timp, de către o grupare armată, în Liban, potrivit unor surse din domeniul securităţii, relatează BBC News online.

895 afișări
Imaginea articolului Hannibal, fiul fostului dictator libian Muammar Kadhafi, răpit şi eliberat în Liban

Hannibal, fiul fostului dictator libian Muammar Kadhafi, răpit şi eliberat în Liban

Într-o înregistrare video difuzată de televiziunea libaneză, omul de afaceri răpit îndeamnă să se ofere mai multe informaţii despre "dispariţia" în 1978 a lui Musa al-Sadr, un important cleric şiit libanez.

Hannibal a fost eliberat în oraşul Baalbek, după care a fost trimis la Beirut, a declarat poliţia pentru AP.

Fostul "playboy", în vârstă de 40 de ani, s-a refugiat în Oman în 2012.

Tatăl său, Muammar Kadhafi, a fost înlăturat de la putere şi apoi ucis de rebeli, în timpul "primăverii arabe", în 2011.

Al-Sadr, considerat unul dintre cei mai importanţi clerici şiiţi din secolul al XX-lea, a "dispărut", împreună cu alte două persoane, în timpul unei vizite în Libia, în 1978.

Muammar Gaddafi a negat orice implicare în dispariţia clericului, însă mulţi l-au suspectat că el a orchestrat-o.

Acest caz a afectat mult timp relaţiile dintre cele două ţări.

Era neclar de cât se afla Hannibal în Liban.

El a fost plasat sub arest la "domiciliu", în Oman, alături de sora sa Ayesha şi de mama lor Safiya Kadhafi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici