Hillary Clinton a câştigat alegerile primare din Pennsylvania

Hillary Clinton, candidat la învestitura democrată pentru Casa Albă, a câştigat alegerile primare din Pennsylvania cu un avans de zece procente faţă de rivalul său Barack Obama, potrivit primelor rezultate date publicităţii după scrutinul care a avut loc marţi.

18 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton a câştigat alegerile primare din Pennsylvania

Hillary Clinton (Imagine: Mediafax Foto)

Sondajele arătau că senatoarea de New York avea nevoie de aproape zece puncte pentru a rămâne în cursa de recuperare a avansului pe care îl are rivalul său.

Pentru fosta Primă Doamnă, câştigarea alegerilor din Pennsylvania a fost obligatorie pentru a păstra intacte ambiţiile la preşedinţia Statelor Unite. Deşi iniţial avea 20 de puncte avans la începutul lui martie, luna aceasta Clinton a fost creditată cu doar şase procente peste rivalul său, Obama.

În cadrul unei conferinţe de presă în Pittsburgh, Obama a declarat că se simte "outsider" pentru alegerile din Pennsylvania şi a precizat, ulterior, că nu va contesta victoria lui Hillary Clinton chiar dacă aceasta va fi obţinută cu doar un singur punct. "Dacă doamna Clinton va obţine peste 50 la sută din voturi, atunci va câştiga. Nu mă voi bucura pentru 45 de procente şi nu mă voi mulţumi cu o victorie morală. În acel caz, voi spune că am pierdut acest stat", a subliniat acesta.

Senatorul de Illinois rămâne cu o victorie într-un stat important, Mississippi, obţinută pe 11 martie. Până în prezent, Obama a câştigat în mai multe state decât Hillary Clinton (28 contra 17, dat fiind că alegerile din Michigan şi Florida nu sunt validate), are mai mulţi delegaţi (1.650 la 1.508) şi a primit mai multe voturi (13,3 milioane faţă de 12,6 milioane).

Echipa de campanie a lui Hillary Clinton a subliniat însă că senatoare de New York a câştigat în statele mari, precum New York şi California dar şi în alte state considerate cheie pentru ca un candidat democrat să câştige alegerile din noiembrie, printre acestea Ohio şi Florida.

Senatorul de New York, Hillary Clinton, a obţinut 55 la sută din voturile exprimate marţi în alegerile primare democrate din statul Pennsylvania, în timp ce contracandidatul său Barack Obama, senator de Illinois, a fost votat de 45 la sută din alegători, relatează CNN, citat de Reuters.

CNN a stabilit aceste rezultate după numărarea voturilor din 99 la sută secţiile de votare din statul american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici