Hillary Clinton compară problemele democraţiei nigeriene cu alegerile din 2000 din SUA - VIDEO

Secretarul american de Stat, Hillary Clinton, a generat noi controverse miercuri, comparând sistemul democratic corupt al Nigeriei cu alegerile prezidenţiale controversate din 2000, din SUA, când renumărarea voturilor din statul Florida a decis victoria lui George W. Bush, relatează Sky News.

16 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton compară problemele democraţiei nigeriene cu alegerile din 2000 din SUA - VIDEO

Hillary Clinton compară problemele democraţiei nigeriene cu alegerile din 2000 din SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Într-o democraţie trebuie să fie învingători şi învinşi. Şi procesul de creare a unui sistem democratic prevede ca învinşii, indiferent de sentimentele noastre, să accepte rezultatul", a declarat ea.

"Democraţia noastră continuă să evolueze. Am avut şi noi tot felul de probleme în alegeri în trecut, după cum vă amintiţi. În 2000, alegerile noastre prezidenţiale au depins de un stat al cărui guvernator era fratele candidatului la preşedinţie. Deci, avem şi noi problemele noastre", a explicat Clinton.

Deşi remarcile sale au fost apreciate în Nigeria, analiştii consideră că funcţia de Secretar de Stat este apolitică şi că Hillary Clinton ar fi putut alege un exemplu mai puţin sensibil din viaţa politică americană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici