Hollande îi recomandă lui Putin să se orienteze "spre viitor" în privinţa crizei din Ucraina

Preşedintele Franţei, François Hollande, i-a propus omologului său rus, Vladimir Putin, să se orienteze "spre viitor" pentru a contribui la diminuarea tensiunilor în dosarul ucrainean, de care depinde livrarea celor două nave Mistral.

262 afișări
Imaginea articolului Hollande îi recomandă lui Putin să se orienteze "spre viitor" în privinţa crizei din Ucraina

Hollande îi recomandă lui Putin să se orienteze "spre viitor" în privinţa crizei din Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele Rusiei i-a acuzat pe occidentali, catalogaţi drept "inamicii trecutului", că sunt responsabili de problemele ţării sale şi că vor o nouă Cortină de Fier, scrie Le Figaro.

"Referitor la declaraţiile lui Vladimir Putin, referitoare la evenimente istorice, trebuie să ne orientăm spre viitor şi să nu uităm lecţiile trecutului", a declarat François Hollande, aflat în vizită în Kazahstan.

"Tensiunile şi presiunile nu au fost niciodată soluţii", a insistat Hollande.

La Paris, ministrul Apărării, Jean-Yves Le Drian, a declarat că Franţa ar putea să nu livreze niciodată Rusiei portelicopterele Mistral construite în şantierul naval Saint-Nazaire (departamentul Loire-Atlantique).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici