Hollande pledează pentru un bun echilibru între Franţa şi Germania

Noul preşedinte francez François Hollande a pledat, marţi, pentru un "bun echilibru între Franţa şi Germania", care să fie în acelaşi timp "respectuos faţă de parteneri şi instituţiile europene", într-un interviu acordat televiziunii France 2.

130 afișări
Imaginea articolului Hollande pledează pentru un bun echilibru între Franţa şi Germania

Francois Hollande şi Angela Merkel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Avem necesitatea unei prietenii între Franţa şi Germania, care poate antrena altele. Dar avem nevoie de ceilalţi. Nu putem exclude ţări spunând: aşteptaţi să ne punem noi de acord şi voi veniţi pe urmă", a declarat Hollande.

"Vreau să găsesc un echilibru bun între Franţa şi Germania şi în acelaşi timp respectuos faţă de partenerii noştri şi faţă de instituţiile europene", a subliniat el.

Preşedintele francez, care a făcut campanie promiţând să ajute domeniul creşterii în pactul european de austeritate bugetară, a apreciat ca şi "făcut" faptul că vor fi măsuri de creştere în plus faţă de pactul bugetar.

"Dar trebuie să mergem mai departe şi să facem în aşa fel încât acestea să fie măsuri imediate. Nu pot accepta ca Europa să fie privită ca un continent bolnav", a afirmat el.

Hollande a revenit asupra problemei euroobligaţiunilor, o formă de mutualizare a datoriilor în cadrul zonei euro, a cărei înfiinţare este susţinută de Paris dar faţă de care cancelarul german Angela Merkel se opune pentru moment.

"Cu doamna Merkel, am convenit deja asupra mai multor obiective. Ea admite principiul creşterii, la fel cum eu admit principiul rigorii bugetare. Ea este ostilă eurobondurilor. Nu spune niciodată. Nu spune nici imediat. Acest lucru face loc unui număr de compromisuri", a apreciat preşedintele francez.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici