Hollande, Sarkozy şi Chirac, vecini în timpul vacanţei, în sud-estul Franţei - FOTO

Trei preşedinţi francezi, actualul şef al statului François Hollande şi cei doi predecesori ai săi, Nicolas Sarkozy şi Jacques Chirac, îşi petrec vacanţele la doar câţiva kilometri distanţă unul de celălalt, pe coasta Mediteranei.

323 afișări
Imaginea articolului Hollande, Sarkozy şi Chirac, vecini în timpul vacanţei, în sud-estul Franţei - FOTO

Francois Hollande si Valérie Trierweiler (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În primul său concediu efectuat în calitate de preşedinte, François Hollande a sosit joi seara împreună cu partenera sa Valérie Trierweiler, în urma unei călătorii cu trenul de la Paris, la Fortul Brégançon, reşedinţa tradiţională de vară a şefilor statului francez, în comuna Bormes-les-Mimosas.

Nicolas Sarkozy se află de mai multe zile într-un sejur pe o proprietate a familiei soţiei sale, Carla Bruni-Sarkozy, la Cap Nègre, pe malul Mediteranei, la aproximativ zece kilometri de Brégançon.

Jacques Chirac este, şi el, de duminică la Saint-Tropez, cu aproximativ 20 de kilometri mai la est de Var, într-un sejur împreună cu soţia sa Bernadette, pe o proprietate a industriaşului francez François Pinault, unde vine de obicei în fiecare vară, de când a plecat de la Palatul Elysée, în 2007.

Cu toate acestea, sunt puţine şanse ca cei trei preşedinţi ai Franţei să se întâlnească în mod întâmplător în timpul sejururilor lor.

De la sosirea la Brégançon, François Hollande, care nu a făcut nicio precizare cu privire la durata sejurului său, este mai degrabă discret. După o baie de mulţime, alături de partenera sa, vineri, în mijlocul celor aflaţi în vacanţă la Bormes-les-Mimosas, unde a dat autografe şi mâna cu oamenii, a mai fost văzut o singură dată, pe plaja fortului, de către fotografi.

François Hollande a declarat că nu se simte "în întregime în concediu", din cauza evenimentelor actuale şi "vigilenţei" impuse de către situaţia economică.

În programul preşedintelui nu figurează activităţi sportive. El le-a mărturisit vineri jurnaliştilor că îi "place mult sportul la televizor", după care a adăugat zâmbind că îl va saluta pe Nicolas Sarkozy în cazul în care se va întâlni cu fostul său adversar, pe care l-a înfrânt în alegerile prezidenţiale, în cursul uneia dintre tradiţionalele plimbări cu bicicleta ale acestuia.

Ca în fiecare dintre sejururile sale la Cap Nègre, fostul preşedinte se dedică pasiunii sale pentru ciclism, practicând circuitele care duc spre Bormes-les-Mimosas, unde, în ultimele zile, a fost văzut de mai multe persoane aflate în vacanţă.

Jacques Chirac, în vârstă de 79 de ani, ale cărui ieşiri în public sunt tot mai rare din cauza unor probleme de natură neurologică, ar putea să renunţe sau nu la aperitivul tradiţional pe care îl serveşte pe terasă, în portul Saint-Tropez, în compania unor prieteni şi apropiaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici