Iarnă grea în Buffalo, SUA: poliţiştii caută victime din casă în casă

Poliţiştii şi membrii Gărzii Naţionale au mers miercuri din uşă în uşă pentru a-i verifica pe locuitorii din unele cartiere din Buffalo, în urma viscolului de Crăciun care a dus la formarea unui strat de zăpadă de 140 de centimetri în cel de-al doilea oraş ca mărime din statul New York.

755 afișări
Imaginea articolului Iarnă grea în Buffalo, SUA: poliţiştii caută victime din casă în casă

Furtuna a dus la scăderea accentuată a temperaturilor în cea mai mare parte a SUA provocând zeci de decese. 34 de persoane au murit în Buffalo şi în împrejurimile comitatului Erie unde s-au înregistrat cele mai mari probleme.

Reprezentantul comitatului Erie, Mark Poloncarz, a declarat că ar putea fi găsiţi şi mai mulţi morţi în timpul verificărilor din uşă în uşă în cartierele care au rămas fără curent electric pentru perioade îndelungate în timpul furtunii, potrivit Reuters.

„Ne temem că există persoane care nu se simt bine sau care ar fi putut să moară", a declarat Poloncarz în timpul unei conferinţe de presă miercuri.

Aproape toată energia electrică a fost restabilită până miercuri dimineaţă, iar utilajele încercau să elibereze parţial străzile. Obiectivul era ca minimum o bandă de circulaţie să fie deschisă pe fiecare stradă până miercuri seara, a declarat Poloncarz.

Potrivit prognozei, în următoarele zile, în zonă se va încălzi uşor şi nu mai sunt anunţate ninsori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici