,,Iisus Hristos nu a fost un liberal". Un teolog protestant american avertizează că creştinismul este într-o mare ,,criză" din cauza ,,tribalizării" societăţii

  • Un fost oficial de rang înalt la Convenţia Baptistă de Sud, cea mai mare confesiune protestantă a naţiunii americane, crede că creştinismul din America este în „criză” dacă oamenii cred că învăţăturile lui Iisus sunt „puncte de discuţie liberale”.
  • Iisus Hristos este considerat un ,,progresist al vremii" pentru că milita pentru iertarea păcatelor, milostenie, iubirea faţă de aproape şi egalitatea oamenilor în faţa lui Dumnezeu, dar a fost acuzat de blasfemie şi s-a înfruntat cu conservatorismul iudaic al preoţimii.
  • Russell Moore a spus că problema provine parţial din modul în care „aproape fiecare parte a vieţii americane este tribalizată şi grupată”, inclusiv biserica.
1019 afișări
Imaginea articolului ,,Iisus Hristos nu a fost un liberal". Un teolog protestant american avertizează că creştinismul este într-o mare ,,criză" din cauza ,,tribalizării" societăţii

Wikipedia Commons

Un fost oficial de rang înalt de la Convenţia Baptistă de Sud, cea mai mare confesiune protestantă a naţiunii americane,  a declarat într-un interviu pentru NPR că ,,creştinismul din America este într-o mare criză” după ce a văzut cum politica influenţează învăţăturile evanghelismului.

Russell Moore, fostul preşedinte din branşa politică a Convenţiei Baptiste din Sud, şi-a împărtăşit recent preocupările cu privire la viitorul creştinismului în SUA şi la modul în care tribalismul şi politica intră în religie.

El spune că „mai mulţi pastori” i-au spus „aceeaşi variantă de interpretare" privind Predica de pe Munte a lui Hristos, inclusiv învăţăturile populare din Evanghelia după Matei care îi învaţă pe oameni să „întoarcă celălalt obraz”.

Moore a dezvăluit pentru NPR că i-a întrebat pe pastori: „De unde aţi luat acele puncte de discuţie liberale?”

„Şi ceea ce a fost alarmant pentru mine este că pastorul spunea: <<Îl citez literalmente pe Iisus Hristos>>, răspunsul nu ar fi „Îmi cer scuze”, a spus Moore.

„Răspunsul ar fi: <<Da, dar asta nu mai funcţionează astăzi. Este slab>>.

Şi când ajungem la punctul în care învăţăturile lui Iisus însuşi sunt văzute ca fiind subversive pentru noi, atunci suntem într-o criză”, spune Moore în contextul în care America se confruntă cu crime armate şi masacre provocate din cauza lipsei controlului asupra armelor de foc. 

Moore, citat de INSIDER,  a spus că problema provine parţial din modul în care „aproape fiecare parte a vieţii americane este tribalizată şi grupată, inclusiv biserica”.

El crede că soluţia nu poate apărea la „nivel de mişcare” sau printr-un „război pentru sufletul evanghelismului”, ci mai degrabă la scară mică şi locală. 

Moore, acum redactorul şef al revistei Christianity Today, l-a criticat anterior pe Donald Trump pentru prestaţia sa în candidatura la preşedinţia Americii. 

Convenţia Baptistă de Sud a trecut recent printr-un scandal uriaş după ce s-a raportat că a ţinut în secret cazurile a sute de pastori şi alţi membri ai bisericii care au comis acte de abuz sexual.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici