Imaginea sărăciei în Grecia: Sute de oameni, la coadă pentru a primi gratuit fructe şi legume

Măsurile de austeritate devastatoare cu care se confruntă Grecia au determinat numeroşi copii şi bătrâni să stea la coadă, la Atena, pentru a primi gratuit fructe şi legume donate de fermierii din Creta.

1957 afișări
Imaginea articolului Imaginea sărăciei în Grecia: Sute de oameni, la coadă pentru a primi gratuit fructe şi legume

Imaginea sărăciei în Grecia: Sute de oameni, la coadă pentru a primi gratuit fructe şi legume (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Grecia este dependentă de împrumuturile din partea altor ţări din zona euro şi de la Fondul Monetar Internaţional încă din mai 2010. În schimb, Atena a fost obligată să taie drastic cheltuielile, salariile şi pensiile şi să crească taxele. Măsurile au condus ţara într-o recesiune dură, cu o rată a şomajului de 22 la sută şi sute de mii de afaceri închise, relatează Daily Mail, în ediţia electronică.

Imaginea sărăciei care afectează ţara a fost pe deplin ilustrată de sute de greci ce stăteau la coadă în centrul Atenei pentru a primi pachete cu legume gratuit.

Fermierii din Creta au distribuit aproximativ 2.700 de pachete de câte zece kilograme de produse, în cooperare cu autorităţile municipale.

Printre persoanele care aşteptau la coadă se numără şi Panayiota Sidera, o tânără în vârstă de 31 de ani din Atena. Ea susţine că este şomeră de doi ani şi jumătate şi că nici soţul ei nu mai are loc de muncă. Cuplul trăieşte cu o pensie de handicap de 250 de euro pe lună şi chiria pentru apartamentul pe care îl deţine, având de plată o rată de 540 de euro pe lună.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici