Imagini declasificate cu cel mai secret loc de pe Pământ, publicate de National Geographic

Departamente ascunse ale guvernului, extratereştri şi navete spaţiale futuriste distruse s-ar afla în "legendara şi mistica" zonă numită Area 51, din deşertul Nevada.

1740 afișări
Imaginea articolului Imagini declasificate cu cel mai secret loc de pe Pământ, publicate de National Geographic

Imagini declasificate cu cel mai secret loc de pe Pământ, publicate de National Geographic (Imagine: www.gandul.info)

Secretomania exagerată din jurul bazei militare, căreia guvernul american nu îi recunoaşte existenţa, au garantat prezenţa" Ariei 51" în majoritatea teoriilor conspiraţiei şi în filmele SF. Dar acum, mai multe informaţii şi fotografii desecretizate oferă o imagine asupra celui mai secret sit din lume.

Fotgrafiile prezintă în special resturile avionului de spionaj A-12, prăbuşit în ianuarie 1963. Americanii au muşamalizat atunci incidentul pentru că nu voiau să se afle, în plin Război Rece, ce progrese au făcut, atât în tehnologia invizibilităţii, cât şi în cea supersonică, scrie Daily Mail, potrivit Gândul.

Nedetectabil pe radarele din acea vreme, A-12 putea zbura cu o viteză de 3.540 km/h (era capabil să traverseze SUA continentală în doar 70 de minute). De asemenea, camerele video de la bordul avionului puteau distinge, de la o înălţime de 27.500 de metri, obiecte nu mai mari de 0,4 metri.

Acum, la aproape 50 de ani de la eveniment, documentul arată cum un zbor de rutină s-ar fi putut transforma într-o tragedie, dacă pilotul CIA nu s-ar fi paraşutat la timp.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici