IMAGINI ÎN PREMIERĂ de la atentatul din Oslo: Breivik parcând camioneta-capcană şi explozia ce a ucis 8 oameni - VIDEO

Televiziunea publică norvegiană NRK a publicat luni pentru prima dată o înregistrare video care îl surprinde pe extremistul de dreapta Anders Behring Breivik în timp ce parchează camioneta-capacană a cărei explozii s-a soldat cu opt morţi, pe 22 iulie 2011, la Oslo.

1705 afișări
Imaginea articolului IMAGINI ÎN PREMIERĂ de la atentatul din Oslo: Breivik parcând camioneta-capcană şi explozia ce a ucis 8 oameni - VIDEO

IMAGINI ÎN PREMIERĂ de la atentatul din Oslo: Breivik parcând camioneta-capcană şi explozia ce a ucis 8 oameni

Filmate de camere de supraveghere, aceste imagini surprind atât camioneta, în timp ce este parcată în apropierea blocului turn în care au sediul serviciile premierului, cât şi pe şofer, îmbrăcat într-o uniformă, în timp ce se îndepărtează în grabă.

Înregistrarea video, comentată de către agentul de securitate aflat în post în ziua respectivă, surprinde totodată din diverse unghiuri deflagraţia bombei de aproximativ o tonă, care a ucis opt persoane şi a rănit alte aproximativ zece.

VEZI VIDEO AICI

Breivik este văzut plecând la bordul altui vehicul, un Fiat de culoarea gri, la bordul căruia va ajunge ulterior pe Insula Utoya. Acolo el va deschide focul asupra participanţilor la o tabără de vară a Tinerilor Laburişti, omorând alte 69 de persoane.

Imagini de la comiterea atentatului au fost deja difuzate în timpul procesului, dar acum este pentru prima dată când sunt difuzate pentru public.

La 24 august, Breivik a fost condamnat la pedeapsa maximă, şi anume 21 de ani de închisoare, o pedeapsă care poate fi prelungită pe o perioadă nedeterminată atât timp cât va fi considerat periculos.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici