Video Imagini ŞOCANTE în care un bărbat neînarmat este ucis de poliţişti, făcute publice în SUA - VIDEO

Înregistrările video surprinse în 2013 în timpul unei intervenţii a unor ofiţeri de poliţie din Gardena, California, în urma căreia un bărbat şi-a pierdut viaţa şi altul a fost rănit, au fost făcute publice, marţi, în Statele Unite, în urma unei decizii emise de o instanţă federală.

3964 afișări

Imaginile, captate de camera de bord aflată în interiorul maşinii de poliţie, surprind momentul în care trei poliţişti deschid focul asupra a doi civili neînarmaţi, după ce unul dintre aceştia îşi lasă mâinile jos, făcându-i pe agenţi să creadă că va scoate o armă.

În urma incidentului, unul dintre cei doi bărbaţi - Ricardo Diaz-Zeferino, în vârstă de 34 de ani - şi-a pierdut viaţa, în timp ce al doilea bărbat a fost rănit.

Decizia ca imaginile să fie făcute publice vine după ce autorităţile locale din Gardena au fost de acord să achite 4,7 milioane de euro pentru a încheia o înţelegere în instanţă cu rudele victimelor, notează Los Angeles Times.

Conform judecătorului care a emis această decizie, citat de publicaţia americană, faptul că apărarea a cheltuit banii administraţiei locale, proveniţi cel mai probabil din taxe, pentru a ascunde aceste imagini nu face decât să întărească interesul publicului de a le vedea.

În plus, deşi înregistrările sunt tulburătoare şi pot afecta emoţional privitorii din cauza evenimentelor pe care le prezintă, acestea nu sunt atât de grafice încât să servească unor scopuri improprii, mai susţine judecătorul.

Cei trei poliţişti implicaţi în acest caz - Christopher Mendez, Christopher Sanderson şi Matthew Toda - nu au fost puşi sub acuzare în urma incidentului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici